University of Pécs logo University of Pécs
Faculty of Engineering and Information Technology
University of Pécs
Faculty of Engineering and Information Technology

Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és a felnőttképzés területén / TÁMOP-2.2.4-11/1

A támogatás célja az Új Széchenyi Terv részeként a szak- és felnőttképzés területén szerzett magyar tapasztalatok átadása a többi EU tagállam (elsősorban a szomszédos országok) szak- és felnőttképzéssel foglalkozó intézményei, valamint munkaügyi központjai számára, a munkaerőpiac igényeivel összhangban olyan képzési programok kidolgozása, tananyagok fejlesztése, amelyek hiányoznak az együttműködő országokban, és amelyekre a gazdasági szereplők oldaláról igény jelentkezik. 

Rendelkezésre álló forrás
A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg             900 000 000       forint, amely a konvergencia (Dél-alföldi, Dél-dunántúli, Észak-alföldi, Észak-magyarországi, Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli) régiók területén használható fel. A konstrukció keretében az átjárhatóság alapján az ERFA típusú tevékenységek fedezetére az elszámolható költségek összegének maximum 10%-a, azaz 90 000 000 forint fordítható.
Jelen kiírás forrását az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Pályázók köre

Pályázni azok a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény (Fktv.) 3. - (1) bekezdés b) pontjában meghatározott felnőttképzést folytató intézmények jogosultak, amelyek az Fktv. 21. -(3) bekezdése szerint a támogatás teljes időtartama alatt biztosítják, hogy a FAT által kiállított, hatályos intézményakkreditációs tanúsítvánnyal rendelkeznek, továbbá a felnőttképzés keretében szakképzést is folytatnak, és többéves hagyományokra épülő, dokumentált szak-, illetve felnőttképzési programokat valósítottak meg európai uniós - elsősorban szomszédos - tagállamokban működő intézményekkel.

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezet pályázhat (KSH besorolással, a statisztikai számjel elemeiről és nómenklatúráiról szóló 8/2010. (VIII. 25.) KSH közlemény alapján):
- önálló jogi személyiséggel és adószámmal rendelkező szakképző intézmény (a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény 2. -(1) bekezdésének megfelelően);
- nonprofit korlátolt felelősségű társaság (KSH 572); nonprofit részvénytársaság (KSH 573) egyéb jogi személyiségű nonprofit szervezet (KSH 599)
- egyéb egyesület (KSH 529)
- köztestület (kamarák - KSH 541, egyéb köztestületek - KSH 549)
- alapítvány (KSH 569)
- közalapítvány (KSH 561)
- jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság - Kft., Rt. (KSH 113, KSH 114)
- jogi személyiség nélküli gazdasági társaság (kkt. - KSH 211., bt. - KSH 212)
- egyéni vállalkozó (KSH 231)
- központi költségvetési szerv (KSH 312).
A jelen pályázati kiírás keretében konzorciumok nem pályázhatnak.

Támogatás formája
A pályázó működési támogatásának nem minősülő, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatásban (a továbbiakban: vissza nem térítendő támogatás) részesül.
Támogatás mértéke
A projekt elszámolható összes költségének 100%-a.
Támogatás összege
A jelen pályázat keretében igényelhető támogatás összege: legalább             10 000 000       forint, de legfeljebb 50 000 000 forint lehet.

A pályázatok benyújtása 2011. november 2-től 2011. december 2-ig lehetséges.

Bővebb információ itt